Lesrooster

Hieronder vind je ons lesrooster voor onze reguliere lessen.

Dinsdag
Woensdag
Zondag
18.30-19.45
Iyengar yoga alle niveaus
(beginners ook welkom)
10.00-13.00

Zondagles met lunch
(1 keer per maand)

20.00-21.30

Iyengar yoga alle niveaus
Extra focus op ontspannende houdingen (niet voor beginners)

Iyengar yoga alle niveaus

Wekelijkse lessen Hele jaar door
(behalve juli & augustus)
 • Dinsdag 18h45-20h00: Algemene les
 • Woensdag 18h30-19h45: Algemene les (beginners ook welkom)
 • Woensdag 20h00-21h30: Extra focus op ontspannende houdingen (niet voor beginners)

Start
Het hele jaar door maar niet in juli en augustus, dan is er een zomerlessenrooster.

Verwacht een unieke mix van actie en ontspanning. In deze lessen worden de essentiële basishoudingen (asana’s) van Iyengar Yoga regelmatig herhaald, omdat ze de basis vormen voor het opbouwen van kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Maar we gaan verder dan dat. Stap voor stap introduceren we nieuwe variaties van deze houdingen, en verkennen we voorwaartse en achterwaartse buigingen, evenals omgekeerde houdingen zoals de schouderstand. Bovendien besteden we speciale aandacht aan ademhalingsoefeningen (Pranayama), waardoor je ademhalingstechnieken verfijnen en je leert hoe je je ademhaling kunt gebruiken om je yogapractice naar een dieper niveau te tillen. We sluiten elke les af met een verkwikkende savasana, een zalige houding van diepe ontspanning. De lessen zijn in een kleine groep (max 12 deelnemers). Het is aan te raden om wekelijks de les te volgen. Zo leer je het snelst en word je meer persoonlijk begeleid. Bovendien worden de lessen aangepast aan het niveau van de regelmatige deelnemers.

Prijs

Proefles 10€
5-beurtenkaart 60€

Voor wie

Deze wekelijkse lessen zijn bedoeld voor mensen die regelmatig Iyengar yoga beoefenen. Sommige staan open voor beginners, andere niet. Consulteer het lessenrooster en/of contacteer Brenda om te overleggen of deze lessen geschikt voor je zijn.

Inschrijven

Inschrijvingen en betalingen lopen via Momoyoga of via whatsapp (0474/825274) en overschrijving. Voor meer informatie of vragen kan je Brenda bereiken via gsm of whatsapp op 0474/825274.
Eventuele fysieke klachten of blessures graag even bespreken voor aanvang van de eerste les.

Start to yoga

Beginnersreeks 1
Dinsdag 20.00 – 21.15

Reeks van 6 lessen

Start
12 september 2023 & 9 januari 2024

We starten helemaal van nul. Op een rustig tempo. Je maakt kennis met de basishoudingen en het gebruik van de hulpmiddelen. Er is ruimte voor vragen en individuele aanpassingen. Na afloop van de reeks heb je een goed beeld van wat Iyengar yoga is.

Prijs

75€

Voor wie

Ideaal voor wie nog nooit yoga heeft gedaan, lange tijd inactief is geweest, kleine fysieke klachten heeft en/of 60+ met yoga wil starten

Inschrijven

Inschrijvingen en betalingen lopen via Momoyoga of via whatsapp (0474/825274) en overschrijving. Bij de reeksen zijn de gemiste lessen niet terugbetaalbaar of overdraagbaar. Voor meer informatie of vragen kan je Brenda bereiken via gsm of whatsapp op 0474/825274. Eventuele fysieke klachten of blessures graag even bespreken voor aanvang van de eerste les.

(Her)start to yoga

Beginnersreeks 1
Dinsdag 20.00 – 21.15

Reeks van 6 lessen

Start
7 november 2023 & 5 maart 2024

Vervolg op de beginnersreeks 1 of je kan ook meteen met deze reeks starten. We gaan verder met de basishoudingen en verkennen nieuwe houdingen, ook omgekeerde houdingen. Na afloop van de reeks heb je een degelijke basis van Iyengar yoga en kan je de algemene lessen volgen.

Prijs

75€

Voor wie

Ideaal voor wie beginnersreeks 1 heeft gedaan, wil herstarten met yoga, of ervaring heeft in een andere stijl en kennis wil maken met de methode van Iyengar yoga.

Inschrijven

Inschrijvingen en betalingen lopen via Momoyoga of via whatsapp (0474/825274) en overschrijving. Bij de reeksen zijn de gemiste lessen niet terugbetaalbaar of overdraagbaar. Voor meer informatie of vragen kan je Brenda bereiken via gsm of whatsapp op 0474/825274. Eventuele fysieke klachten of blessures graag even bespreken voor aanvang van de eerste les.

Zondagles
met lunch

Losse workshops Eén zondag per maand
(niet in juli & augustus)

Yoga van 10 tot 12h00
Lunch om 12h15

Volgende data:
17 september 2023
22 oktober 2023
19 november 2023
17 december 2023

In deze langere les verdiepen we ons in een bepaald thema door er specifieke houdingen voor te doen, eens andere of meer hulpmiddelen te gebruiken en te ervaren hoe Iyengar yoga ondersteunend en preventief kan werken voor je fysieke en/of mentale gezondheid.  Het thema van de les wordt op een toegankelijke en brede manier benaderd, zodat het voor iedereen interessant is, ongeacht of je persoonlijk met dit specifieke thema te maken hebt. Daarnaast wordt er voldoende tijd besteed aan ontspannende en herstellende houdingen, zodat je na de les volledig tot rust kunt komen. Na de yogales nodigen we je uit om samen te genieten van een lichte lunch, die bij de prijs is inbegrepen. Je kunt genieten van een heerlijke kom soep, vers brood en diverse spreads, vergezeld van een verfrissend drankje zoals koffie, thee of water. Dit is tevens een uitgelezen kans om elkaar beter te leren kennen, eens over iets anders dan yoga te praten of eens een kijkje te nemen in de ecologische sier- en moestuin in wording die zich achter het huis bevindt.

Prijs

25€ (lunch inbegrepen)

Voor wie

De les is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in Iyengar Yoga, ongeacht je ervaringsniveau.

Inschrijven

Aantal plaatsen is beperkt tot 12. Aangezien we voor eten zorgen, vragen we uiterlijk in te schrijven tegen de vrijdag voorafgaand aan de les. Tot en met die vrijdag kan je ook weer uitschrijven (en het tegoed behouden voor een volgende les) als je toch niet kan komen. Nadien ben je de beurt kwijt. De kostprijs is 25€ op voorhand te betalen via Momoyoga of via overschrijving (af te spreken met Brenda via whatsapp 0474/825274). Voor meer informatie of vragen kan je Brenda bereiken via gsm of whatsapp op 0474/825274. Eventuele fysieke klachten of blessures graag even bespreken voor aanvang van de eerste les.

Overige lessen

Naast onze reguliere lessen organiseren we bij De Waterstraat ook workshops, zomerlessen en privélessen. Hieronder lees je er alles over.

Lessen in De Waterstraat en in de buitenlucht op verplaatsing.
Drie dagen duiken we in de wondere wereld van Iyengar yoga.
In een privé les werken we volledig op maat aan jouw specifieke vraag.

zomerrooster

Wekelijkse lessen
juli & augustus

 • Dinsdag 19.30-20.45:
  Algemene les (ook beginners welkom en drop-in mogelijk)
  LET OP bij mooi weer is dit een openluchtles in de Bloemekenswijk
 • Woensdag 19h30-20h45:
  Algemene les (ook beginners welkom en drop-in mogelijk). ALTIJD in De Waterstraat.
Wanneer:
Elke week in Juli & Augustus

Verwacht een unieke mix van actie en ontspanning. In deze lessen worden de essentiële basishoudingen (asana’s) van Iyengar Yoga regelmatig herhaald, omdat ze de basis vormen voor het opbouwen van kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Maar we gaan verder dan dat. Stap voor stap introduceren we nieuwe variaties van deze houdingen, en verkennen we voorwaartse en achterwaartse buigingen, evenals omgekeerde houdingen zoals de schouderstand. Bovendien besteden we speciale aandacht aan ademhalingsoefeningen (Pranayama), waardoor je ademhalingstechnieken verfijnen en je leert hoe je je ademhaling kunt gebruiken om je yogapractice naar een dieper niveau te tillen. We sluiten elke les af met een verkwikkende savasana, een zalige houding van diepe ontspanning. 

Prijs

Proefles 10€
5-beurtenkaart 60€

Voor wie

Deze lessen zijn bedoeld voor mensen die regelmatig Iyengar yoga willen beoefenen. De lessen staan open voor beginners. Consulteer het lessenrooster en/of contacteer Brenda om te overleggen of deze lessen geschikt voor je zijn.

Inschrijven

Als je wil deelnemen aan de buitenlessen meld je je via het contactformulier aan voor de Whatsapp-groep Buitenyoga zomer 2023. Je ontvangt dan steeds tegen 12 uur op de dag van de les een bericht ter bevestiging of de les doorgaat. Voor meer informatie of vragen kan je Brenda bereiken via gsm of whatsapp op 0474/825274. Eventuele fysieke klachten of blessures graag even bespreken voor aanvang van de eerste les.

Zomerworkshop Driedaagse

Losse workshopreeks
3 dagen

 • Woensdag 23 augustus: 08.00-12.00
 • Donderdag 24 augustus: 08.00-12.00
 • Vrijdag 25 augustus: 10.00-14.00

Wanneer:
23 tot 25 augustus 2023

Programma:
Woendag 23 en donderdag 24 augustus
8 tot 9 uur: rustige yogasessie
10 tot 12 uur: actieve yogasessie
In de pauze en na afloop thee, frisse dranken, koekjes en snacks
 

Vrijdag 25 augustus
10 tot 12 uur: actieve en herstellende yogasessie
12 uur: soep met brood
13-14h00: yogafilosofie en mogelijkheid tot vragen stellen

Prijs

Vroegboekkorting 100€ voor de driedaagse bij aanmelding voor eind juli.
Daarna 120€ voor de driedaagse.
Ook te boeken per dag à 35 € / dag (inschrijven voor eind juli) of daarna 40€

Voor wie

De les is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in Iyengar Yoga, ongeacht je ervaringsniveau.

Inschrijven

Aanmelden via whatsapp Brenda 0474/825274

Privéles

Individuele les
Op afspraak

Wanneer:
Op afspraak

Wil je een oefenreeks op maat om thuis te oefenen? Worstel je met bepaalde oefeningen of de aanpassingen aan je specifieke condities? In een privé les (duur 75 min.) werken we volledig op maat aan jouw specifieke vraag.

Prijs

€50

Voor wie

Een privéles is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in Iyengar Yoga, ongeacht je ervaringsniveau.

Inschrijven

Aanmelden via whatsapp Brenda 0474/825274

Ontvang de nieuwbrief
Dit formulier wordt beschermd door reCAPTCHA waarvoor Googles privacybeleid en gebruiksvoorwaarden gelden.