Hi, Ik ben Brenda

Iyengar yoga docent &
oprichter van De Waterstraat

Iyengar Yoga kwam in mijn leven toen ik, net voor mijn veertigste, herstellende was van een schildklieroperatie en op zoek was naar een zachte manier om weer in beweging te komen. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik voelde me meteen aangetrokken tot die mooie yogaposes. Dankzij de nauwkeurige instructies was ik in staat om ze zelf te leren en al snel voelde ik mijn lenigheid, kracht en balans toenemen.

De verrassing van Iyengar

Ik herinner me nog goed hoe verrast ik was dat ik tijdens de privélessen oefenreeksen kreeg die speciaal op mijn behoeften waren afgestemd. Zelfs als ik ergens pijn had of ongemak voelde, werd ik aangemoedigd om naar de les te komen. De yogahoudingen werden dan aangepast om me te helpen herstellen en me beter te laten voelen. Wonderbaarlijk vond ik dat.

Wat ik niet had verwacht, was dat er ook meteen een niet-fysiek effect optrad. Tijdens yoga was ik bezig met de houdingen en zat ik eens niet in mijn hoofd. Ik merkte dat ik beter sliep en meer ontspannen was. In een moeilijke periode in mijn leven ontdekte ik onverwachts een veilige haven, gemakkelijk bereikbaar vanaf mijn yogamat thuis, een veilige plek binnen in mezelf. Het kostte me geen enkele moeite om dagelijks mijn oefeningen te doen, het was alsof ik even kon ontsnappen aan al de rest.

yoga als compagnon
de route

Ik maakte meer ruimte voor yoga in mijn leven omdat ik het graag deed en voelde dat ik het nodig had. Eén wekelijkse les werden er meerdere. Af en toe eens een workshop volgen werd een lerarenopleiding. Mijn zolder thuis werd een mini yogazaal. Het yogales geven werd een bijberoep en een paar jaar later nog werd het huis in de Waterstraat waar ik als kind heb gewoond een yogastudio.

Ik kan me geen leven zonder yoga meer voorstellen. Als ondernemer met een drukke agenda is het niet altijd eenvoudig om dagelijks tijd vrij te maken voor mijn eigen yogapractice, maar een paar dagen geen yoga en ik voel me kribbig worden, krijg schouder- en nekpijn en slaap minder goed. Yoga is in de woelige wateren van mijn leven een heel trouwe compagnon de route gebleken die zich probleemloos weet aan te passen aan de verschillende fases van het leven en die ik nooit meer wil missen.

Ik kan niet wachten om – zoals ook mijn leraren voor mij deden en doen – je te begeleiden op de mat!  

Namasté!

MIJN ERVARING​

In 2019 heb ik mijn Iyengar Yoga Level 1 Teacher Certificate behaald. Deze intensieve opleiding van drie jaar omvatte naast de grondige studie van de asanas ook een degelijke cursus anatomie en filosofie. Ook blijf ik wekelijks zelf lessen volgen. En reis ik momenteel regelmatig naar Birmingham om mij verder te bekwamen onder de fantastische begeleiding van Jayne Orton die rechtstreeks door BKS Iyengar is opgeleid. 

Elke nieuwe les, workshop of training die ik volg, voegt waardevolle elementen toe aan mijn repertoire als yogadocent. Ik blijf mijn horizon verbreden, en duik met veel liefde dieper in de filosofie en technieken van yoga. Zo ontdek ik steeds weer nieuwe manieren om jou te ondersteunen in je yogareis.

De Waterstraat

De Waterstraat is niet zomaar een plek, het is het huis waarin ik als klein kind heb gewoond. Elk hoekje, elk detail draagt herinneringen en betekenis met zich mee. Mijn ouders schonken mij een paar jaar geleden het huis met hun uitdrukkelijke wens dat ik daar mijn eigen ding zou kunnen doen. En zo ontstond het idee van De Waterstraat. Nu mijn ouders er niet meer zijn, heeft het huis alleen nog maar aan belang gewonnen.   


De Waterstraat is meer dan alleen een yogastudio. Naast de yogastudio, vind je hier ook een ecologische tuin en een eerlijk boekhoudkantoor. Alles wat we hier doen draait om 1 ding: zorg voor mens en natuur. Zo is mijn diepe roeping om iets betekenisvol met deze mooie plek te doen waarheid geworden.

Ontvang de nieuwbrief
Dit formulier wordt beschermd door reCAPTCHA waarvoor Googles privacybeleid en gebruiksvoorwaarden gelden.