Welkom
bij De Waterstraat

Iyengar yoga in Sint-Amandsberg

Of je nu 15 bent of 95, Iyengar yoga staat met open armen en een yogamat voor je klaar. Leeftijd, sportiviteit, lichamelijke klachten. Het maakt niet uit. Laat je schoenen en je zorgen achter bij de kapstok. Grijp een dampend kopje thee en laat je ogen dwalen over de tuin, waar de planten zonder enige stress groeien. Adem in, glimlach en betreed de Iyengar yogamat.

Iyengar Yoga

Diepgaande yoga met nadruk op precisie en afstemming

Precisie

Bij Iyengar Yoga draait het om precisie: elke beweging wordt met uiterste zorg uitgevoerd. Dit detailniveau zorgt ervoor dat het lichaam kan functioneren en bewegen zoals het hoort en beschermt het tegen blessures.

hulpmiddelen

Om de yogahoudingen te leren én ze toegankelijk te maken voor iedereen, maken we gebruik van een heel arsenaal aan hulpmiddelen - blokken, riemen, dekens, stoelen en meer.

Persoonlijke aandacht

Bij De Waterstraat krijg je volop persoonlijke aandacht. Wij geven je graag gerichte correcties om je lichaam in de juiste positie te brengen. Of het nu gaat om mondelinge of hands-on correcties, we zorgen ervoor dat je de ware essentie van elke pose begrijpt.

Topkwaliteit begeleiding

Iyengar yoga staat bekend om de degelijke lerarenopleiding. Zo ben jij als leerling verzekerd van kwalitatieve lessen. Om Iyengar les te mogen geven, volgen docenten een leertraject met een ervaren mentor en blijven ze zich bijscholen bij leraren van een hoger niveau. Docenten verdiepen zich niet alleen in de studie van de asanas, maar ook in anatomie en filosofie.

Het onstaan van
Iyengar Yoga

Iyengar yoga is ontstaan uit een diepgaande studie van elke houding en de therapeutische aspecten ervan door B.K.S. Iyengar (Pune, Indië 1918 - 2014). Dankzij yoga groeide hij uit van een ziekelijk kind tot een onovertroffen yogaleraar. Iyengar begeesterde diverse generaties yogaleerlingen en leraren, en leidde hen op om zijn kennis verder te verspreiden. Hij was de man die yoga naar de Westerse wereld bracht, koningin Elisabeth op haar hoofd leerde staan en tot zijn 96ste de door hem ontwikkelde methode beoefende en onderwees. Tot op de dag van vandaag dragen zijn familie en de leraren die hij direct of indirect opleidde, zijn werk voort.

Hoe ziet een Iyengar Yoga les eruit?

Elke sessie is een dynamische mix van beweging en ontspanning. We streven naar kracht, balans en flexibiliteit. Speciale focus ligt op de staande houdingen, die de kracht in je benen en armen versterken en je gewrichten soepeler maken. Maar ook zittende houdingen, vooroverbuigingen, achteroverbuigingen, omgekeerde houdingen, balansoefeningen, buikspieroefeningen en twists komen aan bod. En als kers op de yogataart eindigt elke les met een savasana (rusthouding) om volledige fysieke en mentale ontspanning te ervaren.

Voor Wie is
Iyengar Yoga?

Voor jou. We passen onze lessen aan, zodat iedereen veilig en verantwoord mee kan doen. We leren je om je spieren op de juiste manier te gebruiken om de uitlijning te bereiken. Dankzij de nauwkeurige instructies en correcties van je leraar, de hulpmiddelen en aangepaste houdingen zorgen we ervoor dat Iyengar yoga haalbaar en veilig is voor iedere individuele behoefte. Bij De Waterstraat hebben we ervaring met diverse medische klachten en blessures. Van rugpijn tot knie- of heupklachten, zelfs hoge of lage bloeddruk. We bespreken graag met jou of onze lessen geschikt zijn voor jou. Maar vraag ook altijd even advies aan je arts.

Hi, ik ben Brenda

Bij De Waterstraat ben ik jouw Iyengar yogadocent. In mijn lessen creëer ik graag een veilige omgeving waar je helemaal jezelf mag zijn en Iyengar yoga op jouw eigen niveau kunt beoefenen. Zorg voor jou en je lichaam staan centraal. En natuurlijk mag er ook gelachen worden. Ik kan me geen leven zonder yoga meer voorstellen. En ik kan niet wachten om jou – net zoals mijn eigen leraren dat voor mij hebben gedaan en nog steeds doen – te begeleiden op de mat. Namasté!

Ontvang de nieuwbrief
Dit formulier wordt beschermd door reCAPTCHA waarvoor Googles privacybeleid en gebruiksvoorwaarden gelden.